Το νερό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία, καθώς βοηθάει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Είναι τόσο απαραίτητο που η μη επαρκής πρόσληψη του μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά θέματα υγείας. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα 2/3 του ανθρωπίνου σώματος αποτελούνται από νερό, εύλογα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να το αναπληρώνουμε καθημερινά.

Ιδιαίτερα όταν αθλούμαστε ή είμαστε σε δίαιτα το νερό όχι μόνο είναι απαραίτητο αλλά μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την προσπάθεια μας και τα τελικά αποτελέσματα. Η αφυδάτωση από την άλλη, θα επηρεάσει αρνητικά την προπόνηση μας αφού δεν θα μας επιτρέψει να δώσουμε το 100%, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε τραυματισμό των μυών.

Δυστυχώς όμως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν όσοι γυμνάζονται είναι ότι δεν πίνουν αρκετό νερό. Με αποτέλεσμα ο οργανισμός αν αφυδατώνεται, οι μύες να κουράζονται πιο εύκολα και τα αποτελέσματα μας να μην είναι τα επιθυμητά.

Πόσο νερό όμως πρέπει να καταναλώνει κανείς όταν γυμνάζεται; Επειδή ο καθένας μας είναι διαφορετικός και η προπόνηση που ακολουθούμε είναι επίσης διαφορετική, η ακριβής ποσότητα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε γενικές γραμμές πάντως οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι καλό είναι να καταναλώνουμε ένα ποτήρι πριν και μετά την προπόνηση. Και φυσικά αν ιδρώνουμε αρκετά κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή νιώθουμε ότι θέλουμε να ενυδατωθούμε και τότε θα πρέπει να ξανά πιούμε όση ποσότητα θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε.

Η λήψη επαρκής ποσότητας νερού είναι μόνο το πρώτο βήμα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής το δεύτερο είναι να επιλέξουμε ένα νερό εξαιρετικής ποιότητας του οποίου τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και τα σημαντικά του οφέλη για την υγεία να έχουν αναγνωριστεί.

Ένα τέτοιο νερό είναι το AQUA Carpactica, το φυσικό μεταλλικό νερό που ρέει αγνό μέσα από την καρδιά των Καρπαθίων Ορέων της Ρουμανίας. Το νερό AQUA Carpatica συλλέγεται υπεύθυνα από την προστατευόμενη πηγή Benjaru πηγή, προκειμένου να διατηρεί αναλλοίωτη την ιδανική του αναλογία σε μέταλλα, το ισορροπημένο pH και την απαράμιλλη, αγνή γεύση του.

Περιέχει φυσικούς ηλεκτρολύτες για τη βελτίωση της ενυδάτωσης και χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά άλατα ιδανικό για την καθημερινή μας προπόνηση. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του Φυσικού Μεταλλικού νερού AQUA Carpatica είναι ότι έχει σχεδόν μηδέν νιτρικά (0.6mg/l), γεγονός που το καθιστά απόλυτα ασφαλές.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό καθώς τα Νιτρικά είναι ισχυρά οξειδωτικά. Πρόκειται για ανεπιθύμητες ουσίες, επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας νιτρικών μπορεί να προκαλέσει γαστρικά προβλήματα, κνιδώσεις, εξανθήματα, καθώς και άλλες αντιδράσεις ή ασθένειες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νιτρικά παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο:

Αν θέλεις και εσύ να ακολουθήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα από την προπόνηση σου τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις από το στοιχείο που αποτελεί την κινητήρια δύναμη σου σε αυτή την προσπάθεια. Δοκίμασε το AQUA Carpatica και δες τα θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό σου και νιώσε την ευεξία να πηγάζει από μέσα σου.