Τη γνώμη των πολιτών για τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα ένα χρόνο μετά την πανδημία, για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, τα μέτρα προστασίας και τον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος δείχνει δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN για τον μήνα Μάρτιο.

H δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε σήμερα Παρασκευή (19/3) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε ολόκληρη τη χώρα. Το στατιστικό σφάλμα της δημοσκόπησης είναι +- 3,1%, ενώ το διάστημα βεβαιότητας είναι 95%. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν στο διάστημα 12-17 Μαρτίου, ενώ τα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν 17 ετών και άνω.

To 67% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αγοράσει εμβόλια και από Ρωσία και από Κίνα.

Tο 51% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση σε σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση για το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Το 50% διαφωνεί με την άποψη της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις, ενώ το 33% συμφωνεί.

To 49% των συμμετεχόντων δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε αντίθεση με το 43% που δηλώνει ικανοποίηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο το ποσοστό που ήταν ικανοποιημένο από τα μέτρα ανερχόταν στο 84%.

Αναφορικά με τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς, το 47% πιστεύει ότι είναι μεμονωμένα και το 39% ότι αποτελούν μέρος πολιτικής καταστολής.

Σε ερώτηση για το αν ένα χρόνο μετά την πανδημία έχετε θετική ή αρνητική γνώμη για το έργο και τη στάση προσώπων, το 91% κρίνει θετικά τους γιατρούς, το 65% έχει θετική άποψη για τον Σωτήρη Τσιόδρα έναντι του 24% που έχει αρνητική. Αρνητική είναι η άποψη για τον Νίκο Χαρδαλιά σε ποσοστό 43%, σε 48% για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στο 55% για τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Ένα χρόνο μετά την πανδημία το 48% έχει θετική γνώμη για το έργο και στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του 43% που έχει αρνητική γνώμη. Αρνητική γνώμη έχει το 54% για τον Αλέξη Τσίπρα, έναντι του 30% που έχει θετική.