Για καταστολή από πλευράς κυβέρνησης κάνουν λόγο φοιτητικές παρατάξεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που παραχώρησαν σήμερα (26/02) συνέντευξη Τύπου για τα γεγονότα της προηγούμενης Δευτέρας. Η κίνηση αυτή έγινε από φοιτητές που εκπροσωπούν στους συλλόγους τους το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το Σχήμα των ΕΑΑΚ.

Στο πλευρό τους τοποθετήθηκαν η αν. καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, Κωνσταντίνα Ριτσάτου, καθώς και ο καθηγητής της Πολυτεχνικής, Δημήτρης Ραπτάκης.

«Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η εγκληματικότητα, αλλά οι φοιτητές, το ριζοσπαστικό περιεχόμενο που βάζουμε στον αγώνα μας, γι’ αυτό αποφάσισαν να μας καταστείλουν και οδηγηθήκαμε στη σύγκρουση και τη σύλληψη», είπε ο φοιτητής Αρχιτεκτονικής, Λευτέρης Στεργίου, ο οποίος είναι ένας από τους 31 συλληφθέντες.

Από το Τμήμα Ιστορικού Αρχαιολογικού, η φοιτήτρια Σαμπίνα Κουρίδου τόνισε ότι, «έχουν τεράστιες ευθύνες οι πρυτανικές Αρχές για ό,τι συνέβη».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Δημήτρης Μαυροσκούφης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει πλέον καταλλαγή, «να εκτονωθεί η κατάσταση και αυτό πρώτα πρέπει να ξεκινήσει από την κεφαλή, όσοι ασκούν διοίκηση θα πρέπει να κάνουν τα πρώτα βήματα για να εκτονωθεί η κατάσταση».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.