Η Υβόννη Μαλτέζου τελείωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως «Ο καιρός των Ελλήνων», «Θεόφιλος και το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» κ.ά. Η γνωστή ηθοποιός τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Α’ και Β’ γυναικείου ρόλου για τις ταινίες Ιαγουάρος και «Θα το μετανιώσεις».

Η ηθοποιός ήταν σχεδόν παιδί, όπως έχει πει, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο σανίδι. Αργότερα, βρέθηκε στην ιδρυτική ομάδα του Ελεύθερου Θεάτρου και από τότε δεν θέλει να το αφήσει στιγμή. Στο ευρύ κοινό όμως έγινε γνωστή από την καθημερινή σειρά του MEGA «Είσαι το ταίρι μου», μια σειρά που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και γι’ αυτό προβάλλεται ακόμη και σήμερα σε επανάληψη.

Η Υβόννη Μαλτέζου, όπως λέει στο newsbeast.gr, διδάσκει υποκριτική σε σχολή και περνάει όλα όσα της έμαθαν οι δάσκαλοί της στους μαθητές της, οι ηλικίες των οποίων αρχίζουν από 18. Όταν την ρωτάς εάν είναι εύκολο να ασχοληθούν οι νέοι με την υποκριτική ή αν έχουν μέλλον, εκείνη απαντά αμέσως ότι θα τους συμβούλευε να δοκιμάσουν την τύχη τους. Γιατί, όπως υποστηρίζει, είναι και ενδιαφέρον το επάγγελμά της και δραστήριο. Όμως, όπως λέει, χρειάζεται να έχουν και θάρρος και τόλμη αλλά και να παίρνουν ρίσκα. Αυτό που προέχει όλων πάντως, ξεκαθαρίζει, είναι το ταλέντο τους. Βέβαια, η γνωστή ηθοποιός ξέρει πάρα πολύ καλά ότι είναι πολύ δύσκολη η εύρεση δουλειάς στο χώρο τους λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Η Υβόννη Μαλτέζου προτιμά το καλοκαίρι να το περνά μακριά από την Αθήνα. Της αρέσει ωστόσο το θέατρο, κι αυτό δεν θέλει να το εγκαταλείψει. Για την τηλεόραση δεν θέλει να πει πολλά. Άλλωστε, της αρέσει να μιλά για τη δουλειά της και μόνο γι’ αυτή. Εξάλλου, η Υβόννη Μαλτέζου είναι ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι άνθρωποι που την ξέρουν καλά. Και γι’ αυτό αποφεύγει να μιλά στον Τύπο, όταν δεν υπάρχει λόγος.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».