Όλο και περισσότερο θα εμφανίζεται το προσεχές χρονικό διάστημα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η παρουσία του στις καθιερωμένες απογευματινές συνεντεύξεις Τύπου του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας κρίνεται ικανοποιητική και για το λόγο αυτό του δόθηκε το «πράσινο» φως τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να βγαίνει περισσότερο στα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Έτσι θα ξεκινήσει να πραγματοποιεί έναν γύρο συνεντεύξεων ώστε να παροτρύνει τον κόσμο να εμβολιαστεί αλλά και να δώσει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον κορονοϊό η πολιτεία σε υγειονομικό επίπεδο.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Θεμιστοκλέους είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Παράλληλα έχει διατελέσει πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού Covid -19 και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης. Τέλος, εργάστηκε ως νευροχειρουργός σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός» και ως Επιμελητής Α’ στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία».