Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι τεχνικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη λειτουργία των τρένων και του προαστιακού, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο σιδηροδρομικό δίκτυο και το δίκτυο του προαστικού.

Χθες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέρρευσε ένα μεγάλο δέντρο δίπλα στις γραμμές, μεταξύ Σφενδάλης και Αφιδνών, και έπεσε πάνω σε διερχόμενο συρμό του προαστιακού στη γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Μάλιστα, έσπασαν τα παράθυρα από τα γκρεμισμένα κλαδιά και τα σπασμένα τζάμια έπεσαν μέσα πάνω στα καθίσματα.

«Ευτυχώς που ο συρμός δεν είχε επιβάτες, διαφορετικά θα θρηνούσαμε θύματα. Αυτή είναι η κατάσταση του σιδηροδρομικού της χώρας», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κορυφαίο στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σήμερα το πρωί έγινε ένας μικρός εκτροχιασμός βαγονιού του προαστιακού στις Αχαρνές χωρίς -ευτυχώς- να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, αλλά το συμβάν έχει προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο με αποτέλεσμα να διακοπεί για κάποιες ώρες η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Επίσης, πρόβληματα παρατηρούνται από χθες στην ηλεκτροκίνηση των συρμών του προαστιακού προς Κόρινθο και Χαλκίδα λόγω της διακοπής ρεύματος σε διάφορες περιοχές, με αποτέλεσμα να ματαιώνονται ή να αλλάζουν τα δρομολόγια.

Τέλος, προβλήματα εντοπίζονται και στα κλειδιά (διακλάδωσης γραμμών), καθώς δεν υπάρχει θερμενόμενος εξοπλισμός αυτού του είδους στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.