Παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές αποκλείουν εγκληματική ενέργεια, η οικογένεια του νεκρού βρετανού αριστοκράτη ισχυρίζεται πως έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο.

Ο 74χρονος Hugh Kerr Bradley Roberts βρέθηκε πνιγμένος, οι οικείοι του ισχυρίζονται ωστόσο πως το «χέρι του ήταν δεμένο στο κατάστρωμα» του βυθισμένου σκάφους.

Εκεί τον βρήκαν το πρωί της Κυριακής, 31 Ιανουαρίου, στον κόλπο της Σούδας, μέσα στο ιστιοπλοϊκό του, με τον πιστό του σκύλο, Friar Tuck, γαντζωμένο στο κατάρτι.

Το ναυάγιο που έλαβε χώρα στο λιμάνι της Σούδας έχει προκαλέσει αναταραχή στην Αγγλία, καθώς η οικογένεια ζητά να μάθει τα ακριβή αίτια και τα ΜΜΕ της χώρα το παίζουν πρώτη είδηση.

Ο άντρας εντοπίστηκε νεκρός στο μισοβυθισμένο σκάφος του. Ο καιρός ήταν καλός.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για νεκροψία. Ο αριστοκράτης ζούσε στο σκάφος με τον σκύλο του εδώ και κάποια χρόνια, μετά τον θάνατο της συντρόφου του.

Στην Κρήτη μετακόμισε πριν από 12 χρόνια, με τη σύντροφό του Deborah Hollis, και έχτισαν μια βίλα. Μετά τον θάνατό της όμως, μετακόμισε μόνιμα στο ιστιοπλοϊκό των 30 μέτρων.

Δύο χρόνια πριν, είχε πέσει θύμα ληστείας μέσα στο σκάφος που αξίζει 1 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τη Sun. Τον είχαν βρει δεμένο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Κρήτης, ήταν πολύ αγαπητός στους ντόπιους.

Η οικογένεια του Roberts είπε στη Sun ότι φοβούνται πως το ναυάγιο δεν ήταν ατύχημα. Ο Βρετανός είχε ομηρικούς καυγάδες τα τελευταία χρόνια για τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Για τη Sun, ο Βρετανός ήταν γνωστός στους ντόπιους ως «εκκεντρικός πλούσιος» και η εφημερίδα αποκαλύπτει πως διέθετε δύο ιδιοκτησίες στην Κρήτη.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται αστυνομικές πηγές που δεν αποκλείουν εγκληματική ενέργεια. «Μπορεί να μην υπάρχουν σημάδια ή μελανιές στο σώμα του που να υποδεικνύουν μάχη, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μπορεί, για παράδειγμα, να τον έχουν πνίξει».