Τεράστια είναι τα προβλήματα που προκάλεσαν στην Πάτμο οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες, με πλημμύρες και κατολισθήσεις να έχουν σημειωθεί σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με το patmostimes.gr, με απόφαση του δημάρχου Πάτμου κ. Λευτέρη Πέντε δεν λειτούργησαν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηs, ενώ πραγματοποιήθηκε αίτημα στην περιφέρεια να κηρυχθεί η Πάτμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες από το λιμάνι της Σκάλας μέχρι τον Κάμπο, τη Χώρα, το Γροίκο, το Διακόφτι κ.α.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Σκάλας ενώθηκε με τον Χοχλακά, σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα και η πλατεία, τα καταστήματα, τα σπίτια, η εκκλησία του αγίου Ιωάννη Προδρόμου πλημμύρισαν.

Μεγάλη κατολίσθηση έγινε στη Χώρα στο πρανές από το στρογγυλό προς τον σταθμό. Μεγάλες πλημμύρες στον Κάμπο, στην παραλία στο Χριστό, όπου τα χωράφια εξαφανίστηκαν βυθισμένα στα νερά και στο βούρκο.

Επίσης στην Εξώσκαλα τα χωράφια πλημμύρισαν , το νερό μπήκε στο εκκλησάκι της παναγιάς, ενώ ο Περδικάρης για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια καβάλησε το γεφύρι, μπήκε στο οικόπεδο και εισέβαλε σε φούρνο.