Σε περιπέτεια, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες συνέπειες, εξελίχθηκε η απόφαση ενός ζευγαριού τουριστών από τη Γαλλία να ενοικιάσει ένα αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβεί από την περιοχή της Γέργερης στο δάσος του Ρούβα στην Κρήτη. Για κακή τους τύχη, κάπου στην διαδρομή έχασαν τον προσανατολισμό τους και να βρεθούν να περιπλανώνται σε χωματόδρομους πάνω στο βουνό.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν το όχημα υπέστη βλάβη και πήραν την απόφαση να το εγκαταλείψουν προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια με τα πόδια.

Ο συναγερμός στις αρχές σήμανε όταν αποφάσισαν να καλέσουν τον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, το 112 δηλαδή. Άμεσα κλιμάκια της αστυνομίας από τη γύρω περιοχή ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους, ωστόσο κάτι τέτοιο αποδείχτηκε δύσκολο, αφού -παρά το γεγονός ότι τους μιλούσαν στο τηλέφωνο- οι Γάλλοι δεν ήταν σε θέση να τους δώσουν κάποιες πληροφορίες για το στίγμα τους.

Ζητήθηκε και η συνδρομή της ΕΜΑΚ ενώ τελικά, περίπου στις 9.00 το βράδυ της Τρίτης εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στο κατάλυμα τους. Κανένας από τους δύο δεν είχε τραυματιστεί.

Πηγή: cretalive.gr