«Πρέπει να προχωρήσουμε με τους κανόνες της επιστήμης. Χρωστάμε στην επιστήμη αυτό το εμβόλιο. Να σεβαστούμε αυτό το εμβόλιο και να το χειριστούμε ως ένα ιερό αγαθό», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.
«Η νέα χρονιά να μας βρει με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, που αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα με τους κανόνες της επιστήμης αλλά και με τους νομικούς κανόνες, και τους κανόνες δεοντολογίας, εμβόλια που θα μας βοηθήσουν ως ένα σημαντικό ορόσημο στη διαχείριση αυτής της πανδημίας».
Αυτή την ευχή έδωσε κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση με τίτλο «Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε;», του ΑΠΘ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, και συνέχισε, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr: «Επειδή είναι σταδιακή η διαδικασία του εμβολιασμού, ο αριθμός των εμβολιασθέντων θα αυξάνεται όλο και περισσότερο και θα βλέπουμε έτσι την ουσιαστική συνεισφορά του εμβολίου στη διαχείριση αυτής της πανδημίας. Όλοι οι συνάδελφοι να εμβολιαστούμε και να παραμείνουμε υπομονετικοί για μερικούς μήνες ακόμα, μέχρι η ανοσία της αγέλης να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Πρέπει να προχωρήσουμε με τους κανόνες της επιστήμης. Χρωστάμε στην επιστήμη αυτό το εμβόλιο. Να σεβαστούμε αυτό το εμβόλιο και να το χειριστούμε ως ένα ιερό αγαθό».
Μάλιστα ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης, απαντώντας ακριβώς στο ερώτημα της εκδήλωσης απάντησε ως εξής: «Ο εμβολιασμός έναντι του ιού είναι η μόνη δυνατότητα που έχουμε να προσφέρουμε αυτοπροστασία αλλά και να θωρακίσουμε το κοινωνικό σύνολο. Μόνο όταν ένας μεγάλος αριθμός του ελληνικού πληθυσμού αποκτήσει ανοσία, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τέλος της πανδημίας. Είναι ασφαλέστατο, με αποτελεσματικότητα, χωρίς καμία παρενέργεια».