Ο Βαγγέλης Πανάκης γεννήθηκε το 1933. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον κέρδισε και έτσι αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό στη θέση του επιθετικού. Με τη φανέλα του τριφυλλιού έπαιξε για 15 χρόνια.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, το κανονικό όνομα του οποίου είναι «Πανόπουλος» αλλά επικράτησε το «Πανάκης» εξαιτίας ενός λάθους που γράφτηκε στο δελτίο ψωμιού την περίοδο της Κατοχής, υπήρξε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς.

Μάλιστα, είναι ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε όλη τους την καριέρα μόνο στον Παναθηναϊκό.

Ο Βαγγέλης Πανάκης αγωνίστηκε και με τη φανέλα της Εθνικής από το 1954 έως το 1962 και είχε το παρατσούκλι «μπουλντόζας». Το ποδόσφαιρο όμως τότε δεν ήταν επαγγελματικό και γι’ αυτό δούλευε ως υπάλληλος στη ΔΕΗ.

Ο παλαίμαχος σήμερα ποδοσφαιριστής εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 1965 λόγω σοβαρών τραυματισμών. Στη συνέχεια δούλεψε για αρκετά χρόνια ως προπονητής, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη. Φυσικά, ο Βαγγέλης Πανάκης είναι πρόεδρος στο σύνδεσμο των παλαίμαχων.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής εδώ και αρκετά χρόνια σήμερα, όπως λέει στο newsbeast.gr, ζει με τη σύνταξη που λαμβάνει από τη ΔΕΗ στην οποία εργαζόταν. Το ποδόσφαιρο άλλωστε στην εποχή του δεν ήταν επαγγελματικό και η ανταμοιβή του ήταν μια καλή δουλειά.

Το χρόνο του ο Βαγγέλης Πανάκης τον περνά με την οικογένειά του ενώ σχεδόν κάθε απόγευμα συναντιέται με τους παλιούς συμπαίκτες του, όσους ζουν δηλαδή, αλλά και με πολλά παλιά μέλη της ομάδας. Πίνουν τον καφέ τους, συζητούν τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα προβλήματα της ομάδας.

Φυσικά, θα δει το μουντιάλ. Ο παλιός άσσος του τριφυλλιού είναι λάτρης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά του αρέσει και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πάντοτε θαύμαζε τον Πελέ και τον Μαραντόνα και ξεχωρίζει αρκετούς παίκτες. Θεωρεί μάλιστα τον Μέσι αρκετά καλό παίκτη νομίζοντας όμως ότι μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω.

Περιμένει πως και πως τον αγώνα της Εθνικής με την Κολομβία και ελπίζει ότι η Ελλάδα θα πάει καλά στο μουντιάλ της Βραζιλίας.

Όταν στη ζωή του δεν υπάρχει το ποδόσφαιρο, προτιμά να δραπετεύει με τη σύζυγό του μακριά από την Αθήνα για να ξεκουράζονται. Είναι πολύ χαρούμενος πάντως για τη σύζυγό του, γιατί όπως λέει, εκείνη στάθηκε και στέκεται στο πλευρό του από το 1959 όταν και πρωτογνωρίστηκαν. Και από τότε είναι αχώριστοι.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».