Τη δική του απάντηση στον συγγραφέα Νίκο Δήμου για άρθρο του σε ιστοσελίδα σχετικά με την επανάσταση του 1821 δίνει με επιστολή του ο λογοτέχνης Κώστας Χατζηαντωνίου.
Ο συγγραφέας, μεταξύ άλλων, απαντάει στον Ν. Δήμου σχετικά με το αν ήταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Αγία Λαύρα λέγοντας πως η «Παρανόηση που ξεκινά από το γεγονός ότι ο Π. Π. Γερμανός και άλλοι πρόκριτοι ήταν εκεί όχι στις 25 Μαρτίου αλλά στις 17, εορτή του Αγ. Αλεξίου και πανήγυρη της Αγ. Λαύρας».
Στην τοποθέτηση του συγγραφέα Νίκου Δήμου πως «Οι αρματολοί και οι κλέφτες δεν πολέμησαν παρά ως μισθοφόροι για αμοιβές και λάφυρα», ο κ. Χατζηαντωνίου απαντά πως « ξεχνά ότι οι αρματολοί και κλέφτες με την πολεμική τους εμπειρία ήταν αποφασιστικός παράγοντας επιτυχίας ενώ πριν την Επανάσταση συντηρούσαν το ήθος της αντίστασης και τον πόθο της ελευθερίας, όταν άλλοι (ιδεολογικοί πρόγονοι του κ. Δήμου) συνεργάζονταν με τον δυνάστη ή έσκυβαν το κεφάλι».
«Αναφέρει, ο κ. Δήμου πως μετά την εισβολή του Ιμπραήμ η Επανάσταση είχε καταπνιγεί. Δεν έχει ακούσει ποτέ για τη νίκη στη μάχη των Μύλων ή για τον ανταρτοπόλεμο του Κολοκοτρώνη με το σύνθημα “Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους;».
Όσον αφορά τη σημασία της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, ο κ. Χατζηαντωνίου αναφέρει πως «ξεχνά πως μέχρι να φτάσουμε στο φθινόπωρο του 1827 χρειάστηκε το αίμα εξήμισι χρόνων αγώνα και συνεχείς διπλωματικές προσπάθειες του Καποδίστρια και των επαναστατών για να αλλάξει θέση η διεθνής διπλωματία. Χρειάστηκε το Μεσολόγγι- το έχει ακουστά; Δεν μας χαρίστηκε το Ναυαρίνο, το αποσπάσαμε».
Όσον αφορά πως «Στην Επανάσταση έγιναν πράξεις θηριωδίας εκ μέρους των Ελλήνων» που ανέφερε ο Ν. Δήμου ο κ. Χατζηαντωνίου τονίζει πως «Ναι, υπήρξε η σφαγή της Τριπολιτσάς. Πώς αλλιώς θα γινόταν όταν ξεσπά ένας λαός και κερδίζει την ελευθερία του μετά από τέσσερις αιώνες δουλείας και εξευτελισμών; Καταδικάζουν, όσοι το τονίζουν διαρκώς, κάθε επανάσταση; Διότι σε κάθε επανάσταση σημειώνονται σφαγές».