Χρώματα, ήχοι και μυρωδιές Αποκριών πλημμυρίζουν σήμερα τις γειτονιές της Ελλάδας και δίνουν τον τόνο του ξεφαντώματος σε μια ανοιξιάτικη Τσικνοπέμπτη. Τα τοπικά έθιμα, με μασκαρέματα, ψημένο κρέας, τραγούδι και χορό καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι περισσότεροι δήμοι.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν πλημμυρίσει τη Βαρβάκειο αγορά, όπου ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας έχει διοργανώσει το παραδοσιακό τσίκνισμα κρεάτων, προσφορά των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς. Η «τσίκνα» κυριαρχεί στην περιοχή από τις μεγάλες ποσότητες με μπριζόλες και λουκάνικα που γίνονται νοστιμότατοι μεζέδες πάνω στα κάρβουνα και στη συνέχεια προσφέρονται σε όλους εκείνους που περιμένουν στην ουρά από το πρωί, μαζί με δωρεάν κρασί.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία της Βαρβακείου έχει στηθεί γλέντι σε αποκριάτικους ρυθμούς στο Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων με τους Γιάννη Καραλή, Άννα-Μαρία Κάλφα και Μανώλη Σκουλά.

Οι ρυθμοί θα γίνουν latin στις 6 το απόγευμα με τη φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων που θα βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ στις 7 στο μετρό Μοναστηρακίου, η χορωδία του δήμου Αθηναίων θα θυμίσει τραγούδια της παλιάς Αθήνας.

Το ξεφάντωμα θα κορυφωθεί στις 8 το βράδυ στα στενά της Πλάκας που θα γεμίσουν καρναβαλιστές από τις Μορφές Έκφρασης με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια, που θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Γλέντι με φαγητό και χορό στήνουν με αφορμή την Τσικνοπέμπτη και οι καταστηματάρχες γύρω από την Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο στις 5.30 το απόγευμα, όπου τις μουσικές επιλογές θα κάνει γνωστός dj.