«Για ισονομία παλεύουμε στον Δήμο Ωρωπού, για αξιοπρέπεια, για δικαιοσύνη. Είναι ειλικρινής ο αγώνας μας. Έχει ψυχή και ενότητα. Έχει πατριωτισμό και ηθική».

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου κατά την ομιλία του στη μεγαλειώδη συγκέντρωση πολιτών στα διόδια Αφιδνών, έδωσε για ακόμη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, συλλογικότητας και ήθους, στοιχεία που χαρακτηρίζουν από την πρώτη στιγμή τον δημοκρατικό αγώνα των πολιτών ενάντια στις υψηλές τιμές των διοδίων. Παράλληλα, ο κ. Οικονομάκος ζήτησε την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού αφού το ζήτημα των διοδίων έχει πάρει άλλη τροπή και χρήζει επιτακτικής, εφικτής και οριστικής λύσης.

Στο πλευρό του δήμου Ωρωπού ήταν χιλιάδες πολίτες όπου ειρηνικά και με αίσθημα ευθύνης διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Νέα Οδός» αλλά και μετέπειτα καταλαμβάνοντας συμβολικά τα διόδια Αφιδνών επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περάσουν ελεύθερα χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων και μάλιστα χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Στην πολυπληθή συγκέντρωση ήταν όλοι εκεί. Φορείς, Κινήματα, Σύλλογοι από κάθε περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής αλλά και εκπρόσωποι του 1ου και 2ου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Οικονομάκος προσπάθησε στην ομιλία του να εξηγήσει τους λόγους αγανάκτησης του κόσμου για το θέμα των διοδίων, την αναξιόπιστη στάση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, το χάσμα απόψεων μεταξύ «Νέας Οδού» και υπουργείου, την σύγχυση που έχουν προκαλέσει στους δημότες της πόλης αλλά και να παρουσιάσει για άλλη μια φορά τις κοινές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων για συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ωρωπού τόνισε τα εξής: «Είμαστε ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδας με 8 διόδια στον τόπο του. Με επιχειρήσεις, δημότες και φορείς να έχουν εγκλωβιστεί και να αντιμετωπίζουν τον οικονομικό μαρασμό ως καθημερινή συνέπεια της άδικης πολιτικής των διοδίων. Φωνάζουμε καθημερινά ότι ο Δήμος Ωρωπού βασίζεται στον τουρισμό, στην οικονομική ενίσχυση που του προσφέρουν παραθεριστές και στην επισκεψιμότητα. Δεν καταλαβαίνουν ότι μας διαλύουν οικονομικά με τις άδικες αποφάσεις τους; Διώχνουν τον κόσμο και μας απομονώνουν από την Αθήνα; Αναρωτήθηκαν πως θα τα βγάλει κάποιος πέρα κάνοντας καθημερινές διελεύσεις για να πάει στις δουλειές του από και προς Αθήνα, όταν πρέπει να πληρώσει πάνω από 150 ευρώ το μήνα μόνο για διόδια; Επαναλαμβάνω μόνο για διόδια…», σημείωσε.