Το New York College σε συνεργασία με το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου, ίδρυσε το Κέντρο Γεωπολιτικής Ανάλυσης New York College το οποίο αποτελεί το βασικό θεσμικό εργαλείο καταγραφής, αξιολόγησης και προβολής των κυριοτέρων διεθνών, πολιτικοοικονομικών, γεωπολιτικών και πολιτισμικών κρίσεων και εξελίξεων στον κόσμο.

Η δράση του Κέντρου αποσκοπεί στην ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών του κόσμου διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην κατανόηση των σύγχρονων γεγονότων παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Σας καλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικής Ανάλυσης του New York College, INTERNATIONAL CRISIS MONITORING UNIT στην ηλεκτρονική διεύθυνση icmu.nyc.gr . Στην ιστοσελίδα καταγράφονται τα σημαντικότερα συμβάντα σε καθημερινή βάση τόσο σε ειδησεογραφικό όσο και σε επίπεδο αναλύσεων. Το αναγνωστικό κοινό μπορεί να επωφεληθεί από την εμπεριστατωμένη, έγκυρη και έγκαιρη ανάλυση γεγονότων τα οποία επηρεάζουν τις παγκόσμιες εξελίξεις.