«Δεν πιστεύω πως ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει κάτι ουσιαστικό να προσφέρει στη νέα γενιά τρομοκρατών»δηλώνει ο Μπρέιντι Κίσλινγκ. Ο Αμερικανός διπλωμάτης, διάσημος πλέον μετά την επιστολή- καταπέλτη με την οποία παραιτήθηκε από τη θέση του ενώ υπηρετούσε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα εκφράζοντας τη διαφωνία του με την πολιτική Μπους στο Ιράκ, έχει μελετήσει επί χρόνια τόσο τη «17 Νοέμβρη» όσο και τις αριστερές αντιχουντικές οργανώσεις από τις οποίες εκτιμάτε πως είλκυε την καταγωγή της η τρομοκρατική οργάνωση.

Πλέον μένει μόνιμα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως λέει στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο λόγος που ο Ξηρός δεν έχει και πολλά να προσφέρει είναι η ιδεολογία. «Η ιδεολογία εξακολουθεί να παίζει ρόλο», λέει με σιγουριά. «Νομίζω πως ο Ξηρός ανήκει και σήμερα σε μία μαρξιστική ιδεολογική παράδοση που είναι ασύμβατη ε τον ατομικιστικό μηδενιστικό αναρχισμό που πρεσβεύουν οι Συνωμοσίες των Πυρήνων της Φωτιάς».

«Ο Ξηρός», λέει, σχολιάζοντας και το βίντεο που είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο, «συνεχίζει να παρουσιάζει στο βίντεο την ίδια υπερβολική αίσθηση υπέρ της Δικαιοσύνης και την παθολογική αίσθηση ευθύνης που παλιά τον έσπτρωξε στο δρόμο της πολιτικής βίας. Δεν βλέπω όμως πώς η προσωπικότητα και η προσωπική του πορεία συμβαδίζουν με τον ρόλο του χαρισματικού ηγέτη ενός καινούριου αντάρτικου».