Στην περίπτωση των Γλύξμπουργκ, η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται. Όχι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο βέβαια. Το μέρος που ταυτίστηκε με το γέρο της Δημοκρατίας, Γεώργιο Παπανδρέου, αλλά και ιστορικές στιγμές της μεταπολιτευτικής μας ζωής, θα φιλοξενεί στο εξής το γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο και τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ.
Αξιοσημείωτο είναι, σημειώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ότι σπίτι που νοίκιασε ο Κωνσταντίνος στο Καστρί, το χωρίζει μόνο ένας φράχτης και ίσως κάποια χρόνια ιστορίας από τους γείτονές του, που δεν είναι άλλοι από τους Παπανδρέου. Η μετακόμιση ολοκληρώθηκε και πλέον το ζεύγος εγκαταστάθηκε και επίσημα στη νέα του στέγη.
Το σπίτι στο Καστρί, μέρος πολιτικών ζυμώσεων, συγκρούσεων και αλλαγών, έμελλε να φιλοξενήσει σχεδόν 40 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, εκπροσώπους της τέως βασιλικής οικογένειας. Το σπίτι που ενοικίασαν ανήκει στη Σοφία Παπανδρέου, φέροντας βαριά τη σφραγίδα του ονόματος Παπανδρέου.
Στο Καστρί ελήφθησαν ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας. Εκεί κήρυξε τον Ανένδοτο ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος μετά τέθηκε σε ισόβιο περιορισμό από τη χούντα.
Εκεί γεννήθηκε και εξελίχθηκε το Σοσιαλιστικό Κίνημα επί Ανδρέα Παπανδρέου.
Σε αυτό το σπίτι μεγάλωσε ο μετέπειτα πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου και τα αδέλφια του.
Η βίλα «Γαλήνη» στο Καστρί, η οποία συνδέθηκε από το 1928 με την οικογένεια Παπανδρέου, βρέθηκε κατά καιρούς στη δημοσιότητα και για άλλους λόγους, μικρότερης σίγουρα ιστορικής βαρύτητας και περισσότερο οικονομικής σημασίας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το οικόπεδο των 5,5 στρεμμάτων με την ημιτριώροφη οικοδομή που είχε κληρονομήσει από τον παππού της η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού, Σοφία, είχε δοθεί αντιπαροχή πριν από επτά περίπου χρόνια στην κατασκευαστική εταιρεία του αρχιτέκτονα, Δημήτρη Αγιοστρατίτη – παραχωρώντας της μάλιστα το 50%. Είναι επίσης γνωστός και ο αγώνας που είχε δώσει η ίδια για να αποχαρακτηριστεί το Καστρί ως ακίνητο μεγάλης ιστορικής αξίας ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα και χωρίς νομικά μπλεξίματα στην υλοποίηση της απόφασής της να οικοδομηθεί εκεί ένα μεγάλο και πολυτελές συγκρότημα κατοικιών με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική εκμετάλλευσή του, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».