Οι απόφοιτοι του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF που συμπράττει με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord (Paris 13) έχουν ΠΛΕΟΝ τη δυνατότητα να συμμετέχουν ΚΑΙ στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Η αρχή έγινε με τις προκηρύξεις: 1Ε/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 14/12-5-2020/τ. ΑΣΕΠ) και 4Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 15/18.5.2020/τ. ΑΣΕΠ)

Το ΑΣΕΠ Εξαιρεί ρητώς από την υποχρέωση προσκόμισης πράξης αναγνώρισης ΔΟΑΤΑΠ για την ισοτιμία και την αντιστοιχία του τίτλου, όσους υποψηφίους υποβάλλουν αποφάσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, οι οποίες τους χορηγήθηκαν από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π. νυν ΑΤΕΕΝ).

Τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά του Paris 13-IdEF είναι τα πρώτα που αναγνωρίστηκαν από το ΣΑΕΠ ήδη από το 2010, εξασφαλίζοντας έτσι την δυνατότητα συμμετοχής όλων μας των Πτυχιούχων και Μεταπτυχιακών και στις θέσεις Δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ.

Ο γενικός διευθυντής του IdEF Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης:

  • Εκφράζει την ικανοποίηση του για την πλήρη επιβεβαίωση των νομικών θέσεων του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF.
  • Υπενθυμίζει ότι τα Πτυχία και τα μεταπτυχιακά του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord (Paris 13) με φοίτηση στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF που έχουν ήδη εκδοθεί, κρίθηκαν και αναγνωρίστηκαν πλήρως από το ΣΑΕΠ (νυν ΑΤΕΕΝ) χωρίς χρέωση μαθημάτων και δεν θα αλλάξει κάτι μελλοντικά δεδομένου ότι η Γαλλία είναι κράτος–μέλος της ΕΕ.
  • Καλεί τους πτυχιούχους Paris13 – IdEF παρελθόντων ετών, που δεν υπέβαλαν αίτηση, να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ΣΑΕΠ (νυν ΑΤΕΕΝ) για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων τους.
  • Ενημερώνει τους πτυχιούχους ότι, αν χρειαστούν νομική βοήθεια μπορούν να αποτείνονται στην ειδική ομάδα Νομικών του IdEF.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προκηρύξεις θα βρείτε εδώ.