Πριν από περίπου τρεις μήνες καταγράφηκε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα κορονοϊού. Η λεγόμενη «ασθενής 0», η επιχειρηματίας Δήμητρα Βουλγαρίδου, από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε στην ΕΡΤ για τη διάγνωσή της, τα συναισθήματά της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη νοσηλεία της.

«Με κυρίευσε ο φόβος, ήταν κάτι πρωτόγνωρο και κανείς δεν γνώριζε την εξέλιξη του ιού. Ένιωσα άγχος για μένα και τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθα σε επαφή» εξήγησε η κα Βουλγαρίδου.

Όπως είπε, ήταν από τους τυχερούς γιατί είχε πολύ ήπια συμπτώματα, μόνο δέκατα και έλλειψη όσφρησης και γεύσης. Το πιο δύσκολο κομμάτι της νοσηλείας της ήταν ότι έπρεπε να κρατήσει στο δωμάτιο κλεισμένο και τον 9χρονο γιο της, ο οποίος βρέθηκε επίσης θετικός στον κορονοϊό αν και εντελώς ασυμπτωματικός. 

Δύσκολη ήταν επίσης και η έκθεση, όπως σημείωσε, καθώς δεν τηρήθηκε ιατρικό απόρρητο.

«Ένιωσα ότι κουβαλάω μεγάλο βάρος και φορτίο και στεναχωρήθηκα» είπε αναφορικά με το ότι ήταν το πρώτο διαγνωσμένο κρούσμα στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε πως «έχει μείνει κάτι σαν στίγμα. Υπάρχει κόσμος που δεν θα σταματήσει να σκέφτεται έτσι αλλά έχω πάρει και πολλή αγάπη και συμπαράσταση και από άγνωστους ανθρώπους».

Σχετικά τέλος με τη διαδικασία λήψης πλάσματος στη μάχη κατά της covid-19, η κα Βουλγαρίδου είπε πως φυσικά και θα έμπαινε στη διαδικασία και μάλιστα πριν από λίγες μέρες που βρέθηκε με τον γιατρό της τον ρώτησε σχετικά.