Ο Νίκος Βανδώρος γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα και σπούδασε στο ελληνικό ωδείο. Άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1958 στον θίασο Χατζίσκου.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου και υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου Καλλιτεχνών Επτανήσου.
Ο Νίκος Βανδώρος πρωταγωνίστησε σε πολλά θεατρικά έργα, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση ενώ τιμήθηκε και με μετάλλιο από το ΣΕΗ. Εκτός όμως από την υποκριτική, ασχολήθηκε και με την συγγραφή θεατρικών έργων.

Ο 86χρονος σήμερα ηθοποιός παίζει στο θέατρο στην ταινία «Οίκος Ευγηρίας» που ανεβαίνει στο θέατρο «Ορφέας».

«Είναι αρχή, δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακόμη πως θα πάει. Κάνουμε μια απόπειρα πάντως», λέει. η παράσταση ανεβαίνει κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Πάντως, στην παράσταση συμμετέχει επειδή θέλει να είναι ενεργός. Το οικονομικό πρόβλημα, όμως, παραμένει, επισημαίνει. «Ποτέ δεν φεύγουν τα οικονομικά προβλήματα. Είμαι πολύ μεγάλος για να με επηρεάζει βέβαια. Έχω ζήσει την Κατοχή. Οι μνήμες που έχω ζήσει είναι, όμως, λιγότερες. Πιστεύω όμως ότι δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα μαύρα», συμπληρώνει.

Πιστεύει στους νέους και θεωρεί ότι έχουν πολλά εφόδια.

Ο Νίκος Βανδώρος έχει δύο μεγάλα παιδιά και αναφέρει ότι παραμένει ζωντανός, παρά τα 86 του χρόνια, και γι’ αυτό καταφέρνει να παίζει. «Είμαι πολύ ζωντανός στο πνεύμα και να ξέρετε, παρά την ηλικία μου και μέχρι τη στιγμή που θα με ανέχεται ο κόσμος, θα παίζω», επισημαίνει.

Δεν έχει πολλές ελπίδες όμως. «Θέλω να διαβάζω και να ελπίζω για το μέλλον της ζωής μας. Για μένα δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να αντέξω να δω την αλλαγή. Έχω ζήσει και έχω απολαύσει τη ζωή», λέει, θέλοντας όμως να πιστεύει ότι οι νέοι θα έχουν μια καλύτερη ζωή από τη σημερινή.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».