Την εικόνα που επικρατούσε σήμερα, Πέμπτη, σε μια λαϊκή αγορά στα Κάτω Πατήσια κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του newsbeast.gr.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του newsbeast.gr, αρκετός κόσμος επέλεξε να βγει από το σπίτι για να κάνει τα ψώνια του, προσπαθώντας να τηρήσει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί ενάντια στον κορονοϊό, χωρίς να τα καταφέρνει πάντα να κρατά τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Ανάμεσα στους πάγκους υπάρχουν αποστάσεις, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που φορούν μάσκες.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, περιέγραψε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, τον τρόπο που θα λειτουργούν πλέον οι λαϊκές αγορές. Κάθε λαϊκή αγορά «σπάει» στα δύο -λόγω κορονοϊού- και δημιουργείται μια δεύτερη σε δρόμο σχετικά κοντά σε εκείνον που παραδοσιακά πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά σε κάθε συνοικία με σκοπό να αποτραπεί ο συγχρωτισμός πολιτών.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, δεδομένων των μέτρων για αραίωση των πάγκων, «και θα μπορούν περισσότεροι παραγωγοί να δουλέψουν και θα υπάρξει μείωση του αριθμού των καταναλωτών που θα βρίσκονται σε κάθε λαϊκή αγορά», συγκριτικά με την λειτουργία μόνο μίας λαϊκής.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος