Την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη έδωσε απόψε το βράδυ η επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Βουλγαρίδου, ο πρώτος άνθρωπος , δηλαδή, που διαγνώστηκε με κορονοϊό στην Ελλάδα.

«Μαμά ρώτα τον γιατρό, πότε θα βγούμε», ήταν αυτό που άκουγε από τον γιο της όπως τόνισε στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία» και συνέχισε τονίζοντας πως «προσπάθησα να επικοινωνώ μόνο από τους ανθρώπους που με έκαναν να αισθάνομαι καλά».

«Ήταν πολλές οι δύσκολες στιγμές. Μια από τις στιγμές που με ανησύχησε ήταν όταν μου είπαν ότι μπαίνει και η φίλη μου, γιατί ανήκει σε ευπαθείς ομάδες. Σκεφτόμουν ότι ήμουν υπεύθυνη για όλο αυτό. Δεν σκέφτηκα ποτέ ποιος με κόλλησε» σημείωσε η κ. Βουλγαρίδου και συμπλήρωσε: «Δεν άνοιξα συνειδητά τηλεόραση, μου έκανε κακό. Μου είπαν ότι ξέρει όλος ο κόσμος ποια είμαι, υπήρχαν δημοσιογράφοι που έβαλαν μέχρι και την φωτογραφία μου. Δεν θα έπρεπε να είχα εκτεθεί τόσο πολύ σε ό,τι αφορά το κομμάτι της υγείας».

Στη συνέχεια μίλησε για το κομμάτι της ψυχολογίας. «Άκουγα ότι έχω φέρει το COVID-19 στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες είχα ενοχές. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλο, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στην θέση του », ενώ αποκάλυψε και το χειρότερο που άκουσε και το οποίο ήταν: «Δεν με ενδιαφέρει ούτε αυτή ούτε το παιδί της. Το χειρότερο είναι ότι έχουν στιγματιστεί τα δικά μας παιδιά».

Μετά την καραντίνα, η πρώτη της έξοδος της προκάλεσε άγχος, όπως περιγράφει. «Φοβήθηκα ποιον θα συναντήσω και τι θα μου πει», κατέληξε.