Διανομές στο σπίτι κάνουν περισσότερα από τα μισά αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές -κυρίως σε ηλικιωμένους που συνήθιζαν να βγαίνουν κάθε πρωί προκειμένου να προμηθευτούν φρέσκο ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς τους- να αποφύγουν την έξοδο και τον συνωστισμό.
Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας» Έλσα Κουκουμέρια, από τα συνολικά 728 αρτοποιεία, τα 600 έχουν ήδη παραγγελίες για παράδοση στα σπίτια.
«Ήταν πιο δύσκολο να ενημερώσουμε τους ηλικιωμένους γιατί δεν έχουν εξοικείωση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μοιράσαμε τις προηγούμενες ημέρες κάρτες σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορέσαμε για να γνωρίζουν πως έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν στην πόρτα τους το ψωμί και να μείνουν στο σπίτι» ανέφερε η κ. Κουκουμέρια.
Όσον αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό στα αρτοποιεία μπαίνουν μόνο 5 άτομα και στα μικρότερα καταστήματα είναι μικρότερος και ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να βρίσκονται στον χώρο, επισημαίνει η πρόεδρος των αρτοποιών.
Σύμφωνα με την κ. Κουκουμέρια τα καταστήματα όπου πωλείται ψωμί ανήκουν στην κατηγορία υγειονομικού ενδιαφέροντος και τηρούν ως εκ τούτου τα περισσότερα από τα μέτρα και τις οδηγίες που έχουν ληφθεί, όπως απολυμάνσεις στον χώρο, χρήση γαντιών κ.ά.
Όπως επισημαίνει υπάρχει ακόμα επάρκεια σε αλεύρι και δυναμικό σε όλα τα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης και καλεί τον κόσμο να τηρεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρχές.
Παρόμοια κατάσταση με υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον διαμορφώνεται και στα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης.
Οι περισσότεροι από τους 880 κρεοπώλες εξυπηρετούν με ντελίβερι, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών Θεσσαλονίκης Σάββας Κεσίδης.
«Η κατανάλωση είναι υψηλή τις τελευταίες ημέρες, ο κόσμος ψώνισε παραπάνω από ό,τι χρειάζεται. Εμείς προσπαθούμε να τον ηρεμήσουμε και να ενημερώσουμε πως υπάρχουν κρέατα στην αγορά. Κυρίως παραγγέλνουν στο σπίτι τα παιδιά για τους γονείς τους, για να τους κρατήσουν μέσα στο σπίτι» λέει ο κ. Κεσίδης.