Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Σιδηροδρομικών, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, τόνισε πως υπήρξε ειδοποίηση για την απεργία και δεν έγινε καμία κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Ρέντη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, ανέφερε πως τα όσα υποστηρίζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για αιφνιδιαστική κήρυξη της απεργίας είναι δικαιολογίες.

«Αυτά είναι δικαιολογίες. Δεν υπήρξε καμία αιφνιδιαστική απεργία. Η απόφαση για απεργία είχε παρθεί από τις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Αθήνα και Πειραιά εδώ και 10 μέρες. Εμείς τους είχαμε ειδοποιήσει από την προηγούμενη βδομάδα», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος των σιδηροδρομικών.

Στη συνέχεια απάντησε για το πότε υπήρξε η ειδοποίηση: «Εγώ προσωπικά τους ειδοποίησα. Χθες το πρωί τα σωμάτια έβγαλαν ανακοίνωση. Εάν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ήξερε τίποτα γιατί έβγαλε δελτίο Τύπου ότι αύριο κυκλοφορούν τα τρένα; Κάθε μέρα το βγάζει; Όχι βέβαια. Άρα γνώριζε ότι υπάρχει απεργία. Ποιον κοροϊδεύουν; Η απεργία είναι νόμιμη», επισήμανε.

Όσον αφορά για τα όσα έγιναν στο αμαξοστάσιο ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν έγινε καμία κατάληψη καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δύο συνδικαλιστές και ο εργαζόμενος που ήταν απεργός ήταν στον σταθμό. Μπορούν δύο άτομα να κάνουν κατάληψη;».