Μικροεντάσεις σημειώθηκαν κατά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου η οποία εξελίχθηκε στη συνέχεια ομαλά.

Στον χώρο γύρω από την παρέλαση είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα αποκλείοντας την πρόσβαση των πολιτών τόσο στο μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, όσο και στον χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Εκπρόσωποι των αρχών αποδοκιμάστηκαν από ομάδα πολιτών κατά την κατάθεση στεφάνου, ενώ επιχείρησαν να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες.

Μετά την κατάθεση ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης υφ. Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και οι τοπικές αρχές μετέβησαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου από την εξέδρα που είχε στηθεί παρακολούθησαν την παρέλαση κατά την διάρκεια της οποίας δεν σημειώθηκαν επεισόδια ενώ απέναντι από την εξέδρα είχαν αναρτηθεί πανό με αντικυβερνητικά και αντιτροικάνα συνθήματα.

Ακολούθως και μετά το τέλος της παρέλασης -και αφού οι εκπρόσωποι των αρχών είχαν αποχωρήσει από τον χώρο- πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας με πανό που ανέγραφαν “ΟΧΙ” και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής από την ΕΛΜΕ, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Σύλλογο Σχολικών Φυλάκων, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, τον Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης , το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης ,εκπαιδευτικούς, μαθητές και άλλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρέλαση στο Ηράκλειο είχε να γίνει από την περυσινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αφού η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου είχε ματαιωθεί μετά από τα επεισόδια και τις διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν τότε .

Στο μεταξύ χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε και στον ‘Αγιο Νικόλαο Λασιθίου η καθιερωμένη παρέλαση στην οποία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης.