Το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι «Canal+» επισκέφτηκε την Αθήνα για να καταγράψει την κατάσταση στην περιφέρεια της ελληνικής πρωτεύουσας και κατέγραψε την θετική γνώμη των πολιτών προς την άκρα δεξιά που κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Ο Martin Weill, ρεπόρτερ του καναλιού κατέγραψε την γνώμη ενός μικρού υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής που σοκάρει.

Το νεοναζιστικό κόμμα που έχει εκλεγεί στην ελληνική βουλή, έχει καταγράψει αλματώδη αύξηση των ποσοστών του, εκμεταλλευόμενο την κοινή πίστη πως οι μετανάστες έχουν πάρει τις δουλειές από τους Έλληνες.

Η καταγραφή ξυλοδαρμών μεταναστών καθώς και οι πολιτικές ακρότητες αυξάνονταν μέρα με τη μέρα, μέχρι την δολοφονία του τραγουδιστή και ενεργού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Από εκέινη τη στιγμή και μετά η εθνική συνείδηση των Ελλήνων φαίνεται να αφυπνίστηκε, σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η ιστοσελίδα 7sur7 που αναμεταδίδει την είδηση.

Από την δολοφονία του Φύσσα, το κράτος αποφάσισε να δηλώσει «mea culpa» για την διαμορφωθείσα κατάσταση και προσπάθησε να αναλάβει πρωτοβουλίες συλλαμβάνοντας τους πολιτικούς εκφραστές του κινήματος.

Η συνέντευξη στον 13χρονο

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής από την πλευρά του αποφάσισε να επιλέξει ένα χαμηλό προφίλ αποφεύγοντας κάθε συνέντευξη με τον απεσταλμένο του «Canal+».

Για αυτό τον λόγο ο ρεπόρτερ πήγε να βρει τους υποστηρικτές τους στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου το ακροδεξιό κόμμα θριάμβευσε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αποσπώντας το 24% των ψήφων.

Αν και οι περισσότεροι από τους ενήλικες δεν δέχτηκαν να πουν δημόσια την γνώμη τους, ένας 13χρονος με την παρότρυνση του πατέρα του έκανε δηλώσεις που σοκάρουν και είναι σύμφωνες με τις ιδέες του κινήματος, δηλώσεις που ποτέ δεν περιμέναμε να ακούσουμε από το στόμα ενός μικρού παιδιού.

«Οι μετανάστες σκοτώνουν»

Ο δημοσιογράφος ζήτησε από το παιδί να του πει τη γνώμη του για τους μετανάστες και εκείνο τον άφησε άφωνο απαντώντας: «Είναι κακοί, σκοτώνουν τον κόσμο, κλέβουν και δέρνουν».

Αυτό που συμπεραίνει η ιστοσελίδα είναι ότι όσο και αν μπορέσει πολιτικά η Χρυσή Αυγή να τεθεί στο περιθώριο, θα είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες να απαγκιστρωθούν από τις ιδέες που τους έχει εμφυσήσει, ιδέες που πραγματικά έχουν εμπεδωθεί και που έχουν ριζώσει μεταξύ των Ελλήνων και ειδικά στους Αθηναίους του Άγιου Παντελεήμονα.