Η Βάνα Πεφάνη μόλις τελείωσε το λύκειο, έδωσε εξετάσεις στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν, χωρίς να το έχει σκεφτεί ιδιαίτερα. Κι όχι μόνο πέτυχε στη σχολή αλλά κέρδισε και υποτροφία μάλιστα. Από τότε άρχισε να κερδίζει τον έναν μετά τον άλλον τους ρόλους και πάντοτε να διαπρέπει.

Και μπορεί να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα, όμως, δεν αφήνει το θέατρο. Και γι’ αυτό ετοιμάζει για το φθινόπωρο το μυθιστόρημα του πολυβραβευμένου Πορτογάλου συγγραφέα, Γκονσάλο Μ. Ταβάρες και συγκεκριμένα την «Ιερουσαλήμ». Τη θεατρική διασκευή αλλά και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Βάνα Πεφάνη.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για ένα έργο ωμό και παράλληλα ποιητικό στο οποίο επαληθεύεται η αλήθεια πως ο καθένας μας είναι εν δυνάμει μελλοντικός δήμιος και μελλοντικό θύμα.

Το έργο πραγματεύεται σε οκτώ μοναχικούς ανθρώπους σε μια συγκεκριμένη στιγμή μιας ιδιαίτερης ημέρας. Μάλιστα, εκτός της συγκεκριμένου διηγήματος, προγραμματίζει και άλλες-θεατρικές δουλειές από χειμώνα.

Η ηθοποιός πιστεύει στο ταλέντο των νέων ανθρώπων αλλά γνωρίζει τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Και γι’ αυτό είναι συγκρατημένη όταν την ρωτούν για το εάν μπορούν ή όχι να ασχοληθούν εύκολα με το χώρο της υποκριτικής.
Η ηθοποιός μάλιστα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ακόμη και σήμερα στην τηλεόραση αλλά σε ρόλους που προβάλλονται σε επανάληψη, είναι σίγουρα ένα πρόσωπο που λείπει από τη μικρή οθόνη. Όμως, ξέρει ότι το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς συναδέλφους της, εξίσου καταξιωμένους ηθοποιούς.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».