Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στην πορεία που πραγματοποιούν μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας.

Όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση στη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς τα Προπύλαια, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές. Επεισόδια σημειώθηκαν αργότερα από ομάδα νεαρών και στην Ομόνοια.

Η αστυνομία έχει προσχωρήσει συνολικά σε 4 προσαγωγές, μία σύλληψη ενώ βρέθηκε και ένα σακ βουαγιάζ που είχε μέσα 5 μολότοφ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς συμμετείχε σε επίθεση ομάδας ατόμων με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Στις κινητοποιήσεις των μαθητών συμμετείχαν, με καλέσματά τους, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, όπως η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας και Γ’, Δ’, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος