Συνεχίζεται στην Εύβοια η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες και σε ετοιμότητα παραμένουν το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και το Κέντρο Υγείας Ψαχνών, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και τρία ασθενοφόρα.

«Δεν είχαμε κανένα αναπνευστικό περιστατικό ή τραυματισμό -που να οφείλεται στην πυρκαγιά- στα νοσοκομεία που εφημέρευαν χθες, στο ΓΝ Χαλκίδας, στο ΚΥ Ψαχνών. Στην περιοχή της πυρκαγιάς παραμένουν προληπτικά 3 ασθενοφόρα. Σε ετοιμότητα το ΚΥ Ψαχνών & το  ΓΝ Χαλκίδας» ανέφερε σε tweet του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Χθες καταφέραμε τα βασικά, δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες» υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το Συντοντιστικό της Πυροσβεστικής, κάνοντας ειδική μνεία στη βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα άλλες χώρες της ΕΕ.

«Η αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας αναδείχθηκε έμπρακτα με την εφαρμογή και υλοποίηση του Resceu, μια προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη» εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας πως έστειλαν βοήθεια και χώρες που έχουν δικά τους προβλήματα με φωτιές.