Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Διεύθυνση Αγωγής -Υγεία- του Υπουργείου Παιδείας, υπό την αιγίδα του τμήματος Διατροφολογίας του New York College και της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO συνδιοργάνωσαν στο αμφιθέατρο του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, την Δευτέρα 22 Απριλίου ημερίδα με θέμα «Ημέρα Γης – Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του New York College κος Ηλίας Φούτσης ο οποίος τόνισε ότι η Αγωγή Υγείας αφορά όλους μας εφόσον η πρόληψη σε θέματα υγείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικογένεια, το σχολείο, το άμεσο περιβάλλον και γενικότερα την Κοινωνία.

Το New York College στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και του γενικότερου ρόλου που διαδραματίζει στα πλαίσια την μεταλυκειακής εκπαίδευσης, κήρυξε το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013, «Έτος Μεσογειακής Διατροφής» σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην υιοθέτηση της Μεσογειακής διατροφής ως παράγοντα υγείας, ευζωίας και μακροζωίας αλλά και οικονομικής ανάπτυξης.


Ο Πρόεδρος του New York College κ. Ηλίας Φούτσης, στο βήμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κηρύσσει την έναρξη της Ημερίδας.