Αναστάτωση επικράτησε όπως ήταν φυσικό κατά τη διάρκεια του σεισμού και στο Μέγαρο της Βουλής, με αρκετούς υπαλλήλους να τρέχουν προς τα προαύλια και των τεσσάρων πλευρών, προκειμένου να νιώθουν πιο ασφαλείς.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφηκε στον παιδικό σταθμό (βρίσκεται προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου) αφού οι εκπαιδεύτριες που έχουν επωμιστεί με το έργο της διαπαιδαγώγησης των απογόνων των βουλευτών και των υπαλλήλων του κτιρίου, έπρεπε να καθησυχάσουν τους μικρούς φιλοξενούμενους που έκλαιγαν από το φόβο τους. Αμέσως βέβαια ειδοποιήθηκαν οι γονείς και ήρθαν και τους πήραν ώστε να αισθάνονται καλύτερα.
Όσον αφορά το κτίριο αυτό καθ’ αυτό άντεξε για μια ακόμη φορά, αφού οι ζημιές ήταν απειροελάχιστες. Ήτοι, ένα σπασμένο τζάμι μπροστά στο περιστύλιο όπου φιλοξενείται η επετειακή έκθεση για τον Ρήγα Φεραίο (που εκείνη την ώρα δεν είχε κόσμο) και μια ρωγμή στον τοίχο έξω από τα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κ.Κ.Ε.
Μόλις καταλάγιασε το φαινόμενο, ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επιθεώρησε μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες τον χώρο ώστε να έχει ιδίαν αντίληψη και έδωσε άδεια στους υπαλλήλους να αποχωρήσουν νωρίτερα από τα γραφεία τους.
Να θυμίσουμε ότι το κεντρικό κτίριο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1843, πρωτολειτούργησε το 1847 ως βασιλικό ανάκτορο, καταστράφηκε ένα σημαντικό τμήμα του από πυρκαγιά το 1909 αλλά αποκαταστάθηκε σύντομα, το 1922 χρησιμοποιήθηκε ως χώρος υποδοχής και περίθαλψης των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής και από το 1929 αποτελεί την έδρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.