Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες,
απένειμε τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα στους είκοσι τέσσερις ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 16ης εκπαιδευτικής σειράς 2012-2013, της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.

Στους σπουδαστές περιλαμβάνονται ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Φαραός, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή της τελετής αποφοίτησης και απονομής των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στην «Στρατηγική και Πολιτική Εθνικής
Ασφάλειας».

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Κιούλο.

Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Βλάχος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτριος Τσουκαλάς, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεόδωρος Τσίκας ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασίλειος Μαστρογιάννη.

Επίσης παρέστησαν, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Γ.Ε.ΕΘ.Α. και των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ο Α΄ Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Παναγιώτης Κοντούλης.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας.