Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση της ΕΥΔΑΠ και του δήμου Κερατσινίου. Η ΕΥΔΑΠ κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά του δημάρχου, Λουκά Τζανή και ορισμένων μελών του δημοτικού συμβουλίου για την «αυθαίρετη, προκλητική και παράνομη» ενέργεια του δήμου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, να επιβάλλει στην εταιρεία ετήσια τέλη διέλευσης αγωγού, ύψους 14.064.300 ευρώ, προκειμένου έτσι να συμψηφίσει τις μακρόχρονες οφειλές του προς την ΕΥΔΑΠ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι στηρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση και την προσπάθεια νοικοκυρέματος, που οι περισσότεροι δήμαρχοι καταβάλλουν. Είναι, όμως, αποφασισμένη να λάβει όλα τα νόμιμα και πρόσφορα μέτρα έναντι όσων, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας που τους δόθηκε, αρνούνται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, όπως (με μεγάλη δυσκολία) κάνει κάθε συνετός και νοικοκύρης πολίτης.

Στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ υπογραμμίζεται: «Τα συμφέροντα της εταιρείας ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου (4,5 εκατομμυρίων υδρευομένων κατοίκων του λεκανοπεδίου) και η Εταιρεία μας είναι υποχρεωμένη και αποφασισμένη να τα διασφαλίσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι πολίτες να πληρώσουν από το υστέρημα τους, όλον αυτόν τον ακραίο παραλογισμό και τη λεηλασία, που προσπαθούν να της επιβάλλουν».

Η δημοτική αρχή, με αφορμή μήνυση, που κατέθεσε η ΕΥΔΑΠ για το θέμα, εναντίον του δημάρχου, Λουκά Τζανή και ορισμένων μελών του δημοτικού συμβουλίου, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την ενέργεια της εταιρείας ύδρευσης, ως ξεκάθαρα αντεκδικητική και συμψηφιστική, ενόψει της οριστικής απόφασης της δικαιοσύνης σε λίγες ημέρες για την καταβολή τέλους διέλευσης 40%.

Ο δήμος Κερατσινίου, που κάνει λόγο επίσης για επιβλαβείς για το περιβάλλον στην περιοχή δραστηριότητες της ΕΥΔΑΠ, υποστηρίζει ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το Διοικητικό Εφετείο, επέβαλε πρωτόδικα την καταβολή τέλους διέλευσης 40% στην ΕΥΔΑΠ, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης στις 17 Μαΐου. Επιφυλάσσεται επίσης να απαντήσει και ο δήμος με μήνυση εναντίον της ΕΥΔΑΠ.

Από την πλευρά της πάντως η ΕΥΔΑΠ χαρακτηρίζει «παράνομη» την ενέργεια του δήμου, να επιβάλλει στην εταιρεία ετήσια τέλη διέλευσης αγωγού, ύψους 14.064.300 ευρώ, προκειμένου όπως υποστηρίζει, να συμψηφίσει μακρόχρονες οφειλές του.