Σε σύγχρονο κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, με διεθνή ανταγωνιστική θέση, θα μετατραπεί, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τόνισε ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, μετά την απόφαση για την εκτέλεση έργων ολοκλήρωσης της εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και της εκσκαφής διαύλου.

Το έργο δημοπρατείται από τη Διεύθυνση Λιμενικών έργων και έργων αεροδρομίων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 21.900.000 ευρώ.

Ο ανάδοχος θα ανακηρυχτεί στις 5 Μαρτίου και οι εργασίες που θα εκτελεσθούν περιλαμβάνουν τόσο την ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων εκβάθυνσης της εξωτερικής (ανατολικής) λιμενολεκάνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, όσο και την ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων διάνοιξης διαύλου προσέγγισης στον λιμένα.

Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 20 μήνες και όταν αυτό παραδοθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μπορεί να προσεγγιστεί από μεγάλα Κρουαζιερόπλοια αλλά και πλοία μεγάλου μεταφορικού φορτίου, τα οποία σήμερα αδυνατεί να εξυπηρετήσει.