Εν μέσω οικονομικής κρίσης, ένα κρασί που παράγεται στην Κρήτη βρίσκεται στην κορυφή λίστας των Financial Times.
Πρόκειται για το Μιράμπελο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης που συνδυάζει τις ποικιλίες Κοτσιφάλι κατά 80% και Μανδηλαριά κατά 20%.
Οι γηγενείς ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μαντηνάρι είναι μοναδικές, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που αποκτούν επειδή ευδοκιμούν στο ιδιαίτερο κλίμα της Κρήτης.
Τη λίστα των Financial Times υπογράφει μια εκ των κορυφαίων κριτικών κρασιού στον κόσμο, η Jancis Robinson.
Μάλιστα η λίστα αφορά τα 100 καλύτερα κρασιά παγκοσμίως, και το «Μιράμπελλο» παρουσιάζεται δεύτερο στην θετική αξιολόγηση της διεθνούς φήμης κριτικού.
Πηγή: flashnews.gr