Ο Απόστολος Λέριος βίωσε τις αλλαγές του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα ως μαθητής, μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, με απεργίες, καταλήψεις και έλλειψη προγραμματισμού. Ατυχές γεγονός αν αναλογιστεί κανείς ότι εκείνα τα χρόνια προγραμματισμός ήταν αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή του.
Ο Απόστολος Λέριος, μεγάλωσε στην Ελλάδα και πήγε για σπουδές στο Stanford, στην Καλιφόρνια. Οι διακρίσεις που είχε σε διαγωνισμούς σχετικούς με την πληροφορική στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, τον βοήθησαν ώστε το Stanford να του δώσει υποτροφία. Διαφορετικά, όπως αναφέρει, δεν θα μπορούσε να πάει γιατί δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα.
Μετά το πρώτο πτυχίο συνέχισε, κάνοντας διδακτορικό για να γίνει καθηγητής, αλλά βλέποντας τη σκληρή ζωή που κάνουν οι καθηγητές και ότι χρειάζονται «άνωθεν» παρεμβάσεις για την εξέλιξή τους, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του.
Τελικά, ίσως αυτό να ήταν καλό γι’ αυτόν καθώς κατέληξε να δουλεύει για το Facebook, στη Σίλικον Βάλεϊ και να ηγείται μιας ομάδας που εξελίσσει προγράμματα για τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα. Η δουλειά του αφορά στη μετατροπή και την αποθήκευση φωτογραφιών, με στόχο να «πιάνουν» λιγότερο χώρο, χωρίς να χάνουν καθόλου από την ποιότητα και την ανάλυσή τους.
Σε συνέντευξή του στη Real News, ο Λέριος λέει ότι το Facebook δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ανθρώπινες σχέσεις. «Δεν είναι αληθινή ζωή. Νομίζω ότι είναι σημαντικό ότι το Facebook βοηθά στην κοινωνικοποίηση, αλλά ως εκεί».
Στην Αμερική υπάρχει ανησυχία σχετικά με την κατάσταση στην Ευρώπη, αλλά η Ελλάδα από μόνη της είναι πολύ μικρή για να απασχολεί τους Αμερικανούς. Ο Λέριος λέει ότι δεν μπορεί να μην σκέφτεται την Ελλάδα, αφού οι γονείς του είναι ακόμη στη χώρα μας, είναι συνταξιούχοι και όπως λέει και ο ίδιος: «Βλέπω τι τραβάνε με τις συντάξεις, πώς οι νεότεροι προσπαθούν να ξεκινήσουν δικές τους δουλειές και κολλούν στις αγκυλώσεις της ελληνικής πραγματικότητας».