Οι δυνατότητες και οι υπηρεσίες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης παρουσιαστήκαν σε επιχειρηματίες των Σκοπίων, στο πλαίσιο στοχευμένων εταιρικών παρουσιάσεων που πραγματοποιεί ο ΟΛΘ σε ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Ο Εμμανουήλ Μιχαηλίδης, γενικός διευθυντής επιχειρησιακών μονάδων, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα πλεονεκτήματα που προσφέρει το λιμάνι καθώς και στις προοπτικές διεύρυνσης των προσφερόμενων υπηρεσιών του.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες των Σκοπίων ανέφεραν ότι προτιμούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη διακίνηση των εμπορευμάτων τους, λόγω της κοντινής απόστασης και του καλού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι πρόβλημα γι’ αυτούς αποτελούν οι συχνές απεργίες στην Ελλάδα, κυρίως τελωνειακών και σιδηροδρομικών. Όπως σημείωσαν, οι απεργίες αυτές στην Ελλάδα προκαλούν οικονομικές απώλειες καθώς πολλές φορές αναγκάζονται να περιμένουν αρκετές μέρες για τη διακίνηση και εκτελωνισμό των εμπορευμάτων τους.

Η παρουσίαση του ΟΛΘ στα Σκόπια έγινε στο χώρο της έκθεσης της πόλης, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Μεταφορές και υλικοτεχνική υποστήριξη».