Για το Κυπριακό και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος μίλησαν χθες κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

«Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το Κυπριακό είναι προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και θέλω να την ευχαριστήσω γι’ αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ ο πρόεδρος Χριστόφιας επισήμανε ότι «είμαστε σε δύσκολη θέση οι δύο κυβερνήσεις και οι δύο λαοί με τα διάφορα οικονομικά ζητήματα και θα δώσουμε τη μάχη».

«Είμαστε σε δύσκολη θέση οι δύο κυβερνήσεις και οι δύο λαοί με τα διάφορα οικονομικά ζητήματα και βεβαίως θα δώσουμε τη μάχη από μέρους και των Ελλήνων και των Κυπρίων – συνεχίζω να λέω όλων των Κυπρίων όπως ξέρετε – ώστε να αναχαιτιστεί αυτή η επίθεση την οποία δεχόμαστε. Είναι εξουθενωτική. Βεβαίως, θα κάνουμε θυσίες. Θα κάνει και ο κυπριακός λαός θυσίες. Και ο ελληνικός λαός δεν κάνει τίποτα άλλο αυτή την εποχή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόφιας.

«Όπως είπε νωρίτερα και ο κ. Πρόεδρος, και στο σχεδιασμό μας, και στη στρατηγική μας, και στην καρδιά μας, εξέχουσα θέση έχει η Κύπρος, με τα όσα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό, μπροστά στην κοινή μας προσπάθεια να φτάσουμε κάποτε στην επίλυση ενός προβλήματος που μας ταλανίζει για περισσότερα από 35 χρόνια» είπε ο κ. Αβραμόπουλος.