Στο New York College τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε ψυχολογία συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εφαρμογή και τη πρακτική σε εγκεκριμένα κέντρα ψυχικής υγείας και κοινωνικής υποστήριξης, με την εγγύηση και αξιοπιστία της αμερικανικής και βρετανικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το New York College, πέρα από τα ακαδημαϊκά προγράμματα σε Ψυχολογία, οργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις που άλλοτε απευθύνονται σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και άλλοτε σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας / νοσηλευτές / παιδαγωγούς.

Προπτυχιακά προγράμματα

BSc in Psychology (University of Greenwich, UK) – 3 χρόνια φοίτηση, στα Αγγλικά

1ο έτος: Εισαγωγή στην Ψυχολογία, Εισαγωγή στη Συμβουλευτική, Ακαδημαϊκές δεξιότητες &
Προσωπική Ανάπτυξη, Μεθοδολογία Έρευνας & Στατιστική – 1.

2ο έτος: Εξελικτική & Κοινωνική Ψυχολογία, Προσωπικές διαφορές & Ψυχοπαθολογία, Νευροεπιστήμη,
Μεθοδολογία Έρευνας και Στατιστική – 2.

3 έτος: Παιδαγωγική Ψυχολογία, Ψυχολογία της Υγείας, Αρχές Συμπεριφοριστικής – Γνωσιακής
Θεραπείας, Συμβουλευτική, Κοινωνική Ψυχολογία, Διπλωματική εργασία.

BSc in Psychology (Empire State College / State University of New York, USA) – 4 χρόνια φοίτηση, στα Αγγλικά

Περιλαμβάνει τμήμα γενικής παιδείας (έκθεση, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιολογία) και μαθήματα ψυχολογίας εκ των οποίων κάποια είναι υποχρεωτικά (Γενική Ψυχολογία, Παιδοψυχολογία, Θεωρίες Προσωπικότητας, Κοινωνική Ψυχολογία, Ψυχομετρία, Ιστορία & Συστήματα Ψυχολογίας, κ.α.) και κάποια είναι επιλογής (Συμβουλευτική, Εγκέφαλος & Συμπεριφορά, Ψυχο-κοινωνικά Θέματα Εγκληματικής Συμπεριφοράς, Κατάχρηση Ουσιών, κ.α.)

Μεταπτυχιακά προγράμματα
MSc in Psychology (University of Bolton, UK) – Διάρκεια 1 έτος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους ψυχολογίας που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σε υψηλό ακαδημαïκό επίπεδο. Οι σπουδές περιλαμβάνουν παρακολούθηση μαθημάτων (Applications in Forensic Psychology, Cognitive & Neuropsychological Assessment for Clinical Populations, Psychology of Loss & Trauma, Cognitive-Behavioural Treatment of Anxiety Disorders, Quantitative Enquiry & Psychological & Social Research), εκπόνηση μελέτης και συγγραφή επιστημονικής διατριβής. Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα τα Σαββατοκύριακα.

MPhil / PhD in Psychology (University of Bolton, UK) – 1.5 – 3 έτη

Το MPhil / PhD είναι κατάλληλο για απόφοιτους που επιζητούν την εξειδίκευση μέσα από την εμβάθυνση σε ένα συγκεκριμένο χώρο της ψυχολογίας. Το πρόγραμμα εστιάζει στην εκπόνηση επιστημονικής έρευνας υψηλών ακαδημαïκών προδιαγραφών και στην ακόλουθη συγγραφή διδακτορικής διατριβής.
BTEC Level 5 Δίπλωμα στη Θεραπευτική Συμβουλευτική (QCF – Edexcel) – Διάρκεια 1 χρόνος

Το πρόγραμμα Edexcel BTEC Level 5 Δίπλωμα στη Θεραπευτική Συμβουλευτική (Diploma in Therapeutic Counselling) οδηγεί σε ένα επαγγελματικό τίτλο σπουδών, που προσφέρει γνώση και πρακτικές δεξιότητες στη Συμβουλευτική. Το πρόγραμμα αποτελείται από οκτώ (8) μαθήματα τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία και εξάσκηση των πρακτικών δεξιοτήτων καθώς και την απόκτηση εμπειρίας στη Συμβουλευτική μέσω πρακτικής εξάσκησης σε εγκεκριμένες δομές ψυχικής υγείας. Οι επαγγελματικοί τίτλοι σπουδών του Edexcel δίνουν τη μοναδική ευκαιρία στους σπουδαστές να συνδέουν τη θεωρητική γνώση με τον κόσμο της εργασίας παρέχοντας τους τη δυνατότητα για μία επιτυχημένη επαγγελματική και/ή ακαδημαϊκή καριέρα.