Πόλη φρούριο θα θυμίζει σε λίγες ώρες η Θεσσαλονίκη ενόψει του τριήμερου της διεθνούς έκθεσης που ξεκινά από αύριο.

Συνολικά στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, που θα προέρχονται από τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες και θα ενισχυθούν από την Αθήνα και από άλλες περιοχές της χώρας.

Συνολικά αποστέλλονται στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα 3.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα διαθέσει 2.000 αστυνομικούς.

Με απλά λόγια το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων τελικά θα φτάσει τις 5.000 αστυνομικούς. Αναλυτικά έφυγαν από την Αθήνα 33 διμοιρίες ανδρών των ΜΑΤ αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ της Άμεσης Δράσης περίπου 600 αστυνομικοί των υπηρεσιών ασφαλείας από την Ασφάλεια Αττικής και κυρίως από την Αντιτρομοκρατική και την Κρατική Ασφάλεια.

Σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις θα σταλούν επίσης στη Θεσσαλονίκη και από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, όπως η Θεσσαλία, η Μακεδονία αλλά και αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας.

Οι φετινές κινητοποιήσεις εργαζομένων στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης, θα είναι σίγουρα περισσότερο δυναμικές, ενώ πληροφορίες των αστυνομικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι ενδέχεται επεισόδια να δημιουργήσουν ακόμα και οι φίλαθλοι του Ηρακλή εξαιτίας των προβλημάτων της ομάδας του Γηραιού με τον υποβιβασμό του.

Μαχητικό παρών όπως έγινε γνωστό από τις δηλώσεις των συνδικαλιστών τους θα δώσουν και οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας, με επικεφαλής την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων -ΠΟΑΣΥ.

Στη Θεσσαλονίκη όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο θα μεταβεί και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος που θεωρητικά θα έχει το γενικό πρόσταγμα.

Αποκαλυπτικό των μέτρων που έχει λάβει η ηγεσία της Αστυνομίας για το τριήμερο είναι ότι αν και υπάρχουν ικανοί ανώτατοι αξιωματικοί στη Θεσσαλονίκη αποστέλλεται εκεί και ο αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Σπύρος Παπασπύρου για να λύσει προφανώς τα δύσκολα προβλήματα.

Ο συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματικός μέχρι πριν από τρεις μήνες ήταν διοικητής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Με απλά λόγια, καθοδηγούσε μέσω ασυρμάτου στην Αθήνα και τα Προάστια τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Αν φυσικά στην συμπρωτεύουσα κάποιος που σίγουρα θα έπρεπε να έχει το γενικό πρόσταγμα σίγουρα αυτός θα ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής μαζί με τον διοικητή ασφαλείας και τον επικεφαλής των ΜΑΤ κάτι που φαίνεται να μην ισχύσει για φέτος.

Στη διάρκεια της περσινής έκθεσης στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν και ένας εξειδικευμένος ανώτατος αξιωματικός που τώρα βρίσκεται στις αστυνομικές σχολές.

Αυτός ήταν ο κ. Γιώργος Σταύρακας, διοικητής των υπηρεσιών ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, με την παρουσία του οποίου απετράπησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις.