Ψηφιακή καταγραφή του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού που υπάρχει σε δρόμους, πάρκα, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να εντοπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες γρηγορότερα τις βλάβες και να τις διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η διεύθυνση ηλεκτρολογικού του δήμου συνέταξε μελέτη, σύμφωνα με την οποία θα γίνει η καταγραφή και η αποτύπωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, που θα βασίζεται σε γεωγραφικές πληροφορίες, με στόχο την οργάνωση και διαχείριση του δικτύου.

Το σύστημα θα χρησιμοποιείται για αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με το δίκτυο και μελλοντικά ως διεπιφάνεια για τη διεξαγωγή ηλεκτρολογικών μελετών. Αποσκοπεί στην εξοικονόμηση πόρων, στη μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης, στην εύκολη καταγραφή βλαβών του συστήματος, στη βελτίωση διαδικασιών διαχείρισης του δημοτικού φωτισμού, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας φωτισμού.

Η ανάθεση παροχής υπηρεσιών για την ψηφιακή καταγραφή και αποτύπωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού θα γίνει ύστερα από δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό. Στον προϋπολογισμό του δήμου προβλέπεται κονδύλιο ύψους 150.000 ευρώ.

Το θέμα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.