Να μπει τέλος στις πολιτικές λιτότητας, που «οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία σε δυσμενέστερη θέση, αντί να λύνουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης», ζητά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, καθώς και προς τους βουλευτές του νομού.

Στην πολυσέλιδη επιστολή, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει πως «επί σχεδόν 2,5 χρόνια εφαρμόζεται μια πολιτική, η οποία σπρώχνει στον Καιάδα τα μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα», σημειώνει πως το συνδικαλιστικό κίνημα επαγρυπνεί και καλεί την κυβέρνηση να αλλάζει πολιτική τονίζοντας πως «εάν την συνεχίσετε, δεν θα είσαστε μόνο πολιτικά υπεύθυνοι, αλλά θα είσαστε ηθικά υπεύθυνοι για την εξαθλίωσή μας και την εξάρτηση της χώρας μας».

Για τη φορολογική πολιτική, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «τα εκκαθαριστικά της εφορίας δημιουργούν σοκ σε όποιον τα λαμβάνει» και σημειώνει: «Κανείς μας σχεδόν δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς το κράτος. Όχι επειδή είμαστε μπαταχτσήδες, αλλά επειδή αδυνατούμε μετά την αφαίμαξη του εισοδήματος, να είμαστε συνεπείς. Αντίθετα, το κράτος σε πλείστες των περιπτώσεων είναι μπαταχτσής απέναντι στους πολίτες, δημιουργώντας κατάσταση ασφυξίας στη ζωή μας».

Κάνει, επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ιδιαίτερη μνεία στην εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης, επισημαίνοντας ότι για την Αρκαδία, που είναι ορεινή περιοχή, θα αποτελεί είδος πολυτελείας, «το οποίο θα είναι δυνατό να αγορασθεί μόνο από βίλες, επαύλεις και πολυτελή διαμερίσματα, σε καμιά όμως περίπτωση δεν θα μπορεί να αγορασθεί από εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Υπογραμμίζει, ακόμη, πως είναι αναγκαίο να ακολουθηθεί «μια άλλη πολιτική που θα αποδεσμεύει τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια, με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για μια ριζική και δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, με φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων, των τραπεζών, των χρηματιστηριακών συναλλαγών, για υπεράσπιση και αναβάθμιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών- ασφαλιστικών δικαιωμάτων».