«Να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις στη Νίκαια» ζήτησαν αριστερές και μεταναστευτικές οργανώσεις, μέλη των οποίων συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια και πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στην περιοχή.

Η «Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» που μετείχε στην κινητοποίηση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πάνω από δύο χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενοι, νέοι, μετανάστες πλημμύρισαν την πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια για να καταγγείλουν τα ρατσιστικά πογκρόμ της Χρυσής Αυγής και τις απειλές ότι θα κλείσει καταστήματα μεταναστών με τη βία.

Η συμμορία μάλιστα της Χρυσής Αυγής ως γνήσια παρακρατική παραφυάδα εξήγγειλε χθες “αντισυγκέντρωση” κατά του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου με συμμετοχή λιγοστών οπαδών και ενίσχυση …εκατοντάδων αστυνομικών σταλμένων από το αδελφό κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ και τον υπουργό Νίκο Δένδια!

Μια χούφτα παρακρατικών μαζεύτηκε για την οποία διέθεσε επαρκή κάλυψη ο υπουργός Δημόσιας Tάξης Ν. Δένδιας. Πριν καν ανακοινωθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ξεκίνησε η χωρίς προσχήματα πλέον ανοιχτή συνεργασία της ΝΔ με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής με την ενεργοποίηση των παρακρατικών στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ. για το χτύπημα των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η συνέχιση της επίθεσης κατά της αριστεράς από τη ΝΔ και τους νεοναζί είναι η μέθοδος που υλοποιούν για να αντιμετωπίσουν τους αγώνες που αρχίζουν να ξεδιπλώνονται ενάντια στη συγκυβέρνηση του Μνημονίου των περικοπών, της φτώχειας και του ρατσισμού».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί συνέλευση την Παρασκευή, 13 Ιουλίου, στο δημαρχείο της περιοχής.

«Η συνέχεια στη Νίκαια θα είναι άμεση ώστε να ματαιωθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις που σχεδιάζονται και να μπει τέλος στη συνεργασία φασιστών και Αστυνομίας με τη πραγματοποίηση συνέλευσης δράσης τη Παρασκευή 13 Ιούλη, 7.30μμ στο Δημαρχείο της Νίκαιας.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή θα πραγματοποιήσει δεκάδες συνελεύσεις στις γειτονιές της Αθήνας ώστε να συγκροτηθεί ένα αντιφασιστικό κίνημα που θα είναι ασπίδα για την εργατική αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις που θα εξαπολύσει η συγκυβέρνηση και η Τρόικα».

Πάντως, η επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής χθες ήταν «δεν κάνουμε αντισυγκέντρωση, προστατεύουμε τα γραφεία μας» με τα γραφεία να λειτουργούν κανονικά, όπως γίνεται κάθε μέρα.