«Το βουλευτικό όχημα παραχωρείται μόνο στους βουλευτές και αυτοί πρέπει να το χρησιμοποιούν», αναφέρουν στο newsbeast.gr κυβερνητικές πηγές.

Έτσι, μπορεί, ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπως έγραψε άλλωστε και στο twitter του να θέλει να παραχωρήσει το κρατικό όχημα που θα του δοθεί σε μία εξαμελή μονογονεϊκή οικογένεια, όμως, επισήμως, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον διότι υπάρχουν σαφή νομικά κωλύματα.

Όπως λένε χαρακτηριστικά εκλεγμένοι βουλευτές, το κάθε όχημα παραχωρείται σε κάθε έναν από τους 300 (όσοι φυσικά το ζητήσουν) και αυτοί υποχρεούνται επίσημα να το χρησιμοποιούν. «Δεν μπορούμε να το δωρίσουμε επίσημα. Ούτε καν στα δικά μας οικογενειακά πρόσωπα. Μπορούμε να το κάνουμε μόνο ανεπίσημα αλλά με τον κίνδυνο να εκτεθούμε εάν αυτό γίνει γνωστό», συμπληρώνουν.

Οι λόγοι που η πρόθεση του Ηλία Κασιδιάρη είναι ανέφικτη επισήμως, είναι διότι το leasing βγαίνει στο όνομα κάθε βουλευτή. Οπότε, πρακτικά δηλαδή, στην περίπτωση που ο οδηγός (και δεν είναι φυσικά αυτός ο βουλευτής) τρακάρει ή πάθει κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο, η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν τον καλύπτει.