Η NIKAΣ είναι η πρώτη εταιρία αλλαντικών στην Ελλάδα και μετρά περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Από το 1970 μέχρι σήμερα, παρακολουθεί τις διατροφικές τάσεις και ανταποκρίνεται με ευελιξία στις διαφοροποιημένες ανάγκες και προτιμήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, φέρνοντας πρώτη τις σημαντικότερες καινοτομίες στην αγορά των αλλαντικών.

• 1975: Λανσάρει πρώτη το αγαπημένο σε όλους παριζάκι
• 1984: Παρουσιάζει τα αλλαντικά πάγκου σε τετράγωνη φόρμα για τοστ
• 1990: Λανσάρει την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά αλλαντικών με γαλοπούλα
• 2006: Λανσάρει τα NIKAS Viveur, μία πλήρη σειρά αλλαντικών με 30% λιγότερο αλάτι και χαμηλά λιπαρά
• 2008: Λανσάρει το NIKAS Junior, πάριζα και παριζάκι με δύο είδη κρέατος, μοσχάρι και χοιρινό και μόνο 5% λιπαρά. Η σειρά βραβεύτηκε από τους Έλληνες καταναλωτές, ως προϊόν της χρονιάς για το 2010
• 2011: Λανσάρει την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά αλλαντικών με μοσχαρίσιο κρέας.

Επενδύσεις

Η εταιρία επενδύει συνεχώς στην έρευνα, στο ανθρώπινο δυναμικό της, σε νέα προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών καθώς και σε ενέργειες marketing και επικοινωνίας για τη διαρκή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα προϊόντα της.

– Εξορθολογισμός προσωπικού και ενίσχυση τμήματος πωλήσεων.

– Εφαρμογή προγράμματος εκπαίδευσης 910 ωρών για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 12’ – Ιούνιος 13’. Στα τμήματα παραγωγής 300 ώρες και στο εμπορικό 610 ώρες.

– Προτεραιότητα στη σχέση με τον καταναλωτή:

o Ενέργειες που στοχεύουν στο νεανικό/ εφηβικό κοινό
o Νέους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας (έμφαση στο διαδίκτυο)
o Νέες προωθητικές ενέργειες για τον καταναλωτή
o Νέα προϊόντα που απαντούν στις ανάγκες του σημερινού καταναλωτή
o Ενίσχυση της καινοτομίας με όχημα τη νέα σειρά NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ

Νέα προϊόντα

Ολοκληρωμένη σειρά αλλαντικών με μοσχάρι

Τα προϊόντα της νέας ολοκληρωμένης σειράς με μοσχάρι:

Η νέα σειρά αλλαντικών περιλαμβάνει πλούσια ποικιλία προϊόντων κορυφαίας ποιότητας, που παράγονται από εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας, σε άριστες συνθήκες υγιεινής στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας.

• Μπούτι μοσχάρι πάγκου
• Πάριζα μοσχάρι πάγκου
• Πάριζα μοσχάρι σε φέτες
• Παριζάκι μοσχάρι
• Λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης μοσχάρι
• Λουκάνικα χωριάτικα μοσχάρι

Πρόκειται για μια ξεχωριστή σειρά αλλαντικών που συνδυάζει την πλούσια γεύση με την υψηλή διατροφική αξία καθώς το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες και ψευδάργυρο και περιέχει χαμηλά ποσοστά λιπαρών.

Έτσι αποτελεί την ιδανική διατροφική επιλογή για θρεπτική διατροφή.

Με έμφαση στο νεανικό/εφηβικό κοινό

Η ΝΙΚΑΣ σε συνεργασία με τα everest, συνώνυμο της απόλαυσης και της εξειδίκευσης στο σάντουιτς, δημιουργεί δυο νέα μοναδικά γευστικά προϊόντα, το ever-melt με Μοσχάρι και το κλασικό αγαπημένο Hot Dog.

Τα νέα προϊόντα θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο στα καταστήματα everest, αποτελούν τα ιδανικά σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Κλάδος Αλλαντικών

Τη χρονιά που πέρασε, παρατηρήθηκε μείωση των πωλήσεων και ζημίες σαφώς επηρεασμένες από την εξασθένηση της εγχώριας ζήτησης και την αύξηση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (PL). Συνολικά ο κλάδος την περασμένη χρονιά μειώθηκε κατά 3% κάτι που κυρίως επηρέασε τα επώνυμα προϊόντα.