Σταμάτησε να πληρώνει Ελληνες ξενοδόχους, επικαλούμενος τον φόβο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ιταλικός tour operator.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το Έθνος, για τον ταξιδιωτικό όμιλο Vera Tour, που «πάγωσε» τις προκαταβολές σε έξι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες «μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή».

Ο Vera Tour έχει συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας με έξι μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία 4 αστέρων που βρίσκονται σε Κρήτη, Κω, Ρόδο, Μύκονο, Αλόννησο και Κάρπαθο. Το κάθε συμβόλαιο, ανάλογα με τη διάρκεια της σεζόν, είναι της τάξης των 2 με 2,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Από την πλευρά τους, τόσο ο ΗΑΤΤΑ (ταξιδιωτικά γραφεία) όσο και οι ενώσεις ξενοδόχων και τουριστικών επιχειρήσεων κάνουν λόγο για «πόλεμο συμφερόντων» και ότι οι ξένοι tour operators εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να πετύχουν ακόμα χαμηλότερες τιμές, μεγεθύνοντας προβλήματα που δεν υπάρχουν.

Οπως λένε, με τον τρόπο αυτόν επιβαρύνεται περισσότερο το άσχημο κλίμα για την Ελλάδα. Και χαρακτηρίζουν τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Vera Tour «ως λανθασμένη κίνηση» που λειτουργεί εις βάρος της χώρας και προς όφελος των ξένων tour operators.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τους Ελληνες ξενοδόχους ο πρόεδρος της Vera Tour Κάρλο Πομπίλι σημειώνει, μεταξύ άλλων, «τη δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι», και παρότι έχει υπογράψει συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας, τους ενημερώνει ότι «δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή».

Αναφέρεται στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στο επίπεδο CCC και σημειώνει στην επιστολή του πως «χρειαζόμαστε κάποιον χρόνο και να αξιολογήσουμε τα πιθανά μελλοντικά σενάρια που αφορούν τη χώρα σας».