Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Πάτρα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον μώλο της Αγίου Νικολάου. Η τελετή ξεκίνησε με ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ στην συνέχεια λαμπαδηδρόμοι άναψαν τον βωμό.

Η Φλόγα έφθασε στην Πάτρα στις 10.30 το πρωί στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Από εκεί ξεκίνησε πεζή λαμπαδηδρομία, όπου δέκα λαμπαδηδρόμοι την μετέφεραν μέχρι στον μώλο της Αγίου Νικολάου. Κατά την διάρκεια της διέλευσης της Φλόγας, ο κόσμος που παρακολουθούσε, ξεσπούσε σε χειροκροτήματα.

Μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή, οι λαμπαδηδρόμοι ξεκίνησαν από τον μώλο και η πεζή λαμπαδηδρομία έφθασε έπειτα από λίγη ώρα στον κόμβο Κουρτέση, επί της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου. Στην συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε εποχούμενη στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όπου την παρέλαβαν πεζοί λαμπαδηδρόμοι.

Μάλιστα λόγω της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας διεκόπη για λόγους ασφάλειας η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα, στο ρεύμα από Ρίο προς Αντίρριο, για περίπου τα 40 λεπτά.