Μαζί με τον ερχομό της άνοιξης, νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις κάτι στο σπίτι σου. Θέλεις τα πρωινά με τον καφέ σου να σε συνοδεύει μια αίσθηση ζωντάνιας και αισιοδοξίας και τα βράδια που γυρνάς να απολαμβάνεις ηρεμία και χαλάρωση. Το σπίτι σου μπορεί να «ανθίσει» με έξυπνες πινελιές και να δημιουργήσεις μια νέα και ευάερη ατμόσφαιρα εύκολα και οικονομικά. Πώς μπορείς να αποκτήσεις όμως το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς να κάνεις μεγάλες αλλαγές στο χώρο σου; Αναβάθμισε το ύφος του σπιτιού σου, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα, ανά πάσα στιγμή επιλέγοντας έναν έξυπνο φωτισμό. Θέλεις να μπορείς άνετα να δουλεύεις, να διαβάζεις και να περνάς ευχάριστες ώρες σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, χωρίς να περιορίζεσαι. Το πώς θα επιλέξεις να φωτίσεις κάθε χώρο κάνει τη διαφορά στη λειτουργικότητά του, καθώς άλλο είδος φωτισμού χρειάζεσαι λίγο πριν κοιμηθείς και τελείως διαφορετικό την ώρα που μαγειρεύεις. Παράλληλα, θέλεις να τονίσεις την αισθητική του και να δημιουργήσεις μια άνετη ατμόσφαιρα. Δώσε μια ξεχωριστή διακοσμητική πινελιά στον χώρο σου αναδεικνύοντας το χρώμα και τις υφές του, με τις παρακάτω ιδέες για το φωτισμό του σπιτιού.

Χολ

Επιστρέφοντας στο σπίτι, μετά από μια κουραστική μέρα, το μόνο που θες είναι να βγάλεις τα παπούτσια σου και να χαλαρώσεις στον καναπέ.

  • Το σπίτι σου σε υποδέχεται με ένα «ζεστό καλωσόρισμα», με ένα λαμπτήρα και αισθητήρα κίνησης, που μπορείς να τοποθετήσεις στο χολ.
IKEA
Ασύρματος αισθητήρας κίνησης TRADFRI

Κουζίνα

Οι ανάγκες σου είναι διαφορετικές κάθε στιγμή της μέρας και θες να εκφράζεσαι ελεύθερα μέσα στο σπίτι σου.

  • Δημιούργησε διαφορετική ατμόσφαιρα στο χώρο σου με το πάτημα ενός κουμπιού με έξυπνες ιδέες για φωτιστικά οροφής.
  • Επίλεξε ένα φωτεινό λευκό χρώμα την ώρα που μαγειρεύεις στην κουζίνα και ένα θερμό φως με μειωμένη ένταση, την ώρα που τσιμπάς κάτι γρήγορα πριν πέσεις για ύπνο.

Σαλόνι

Ένα ποτήρι κρασί και η αγαπημένη σου μουσική ή διάβασμα στην αγαπημένη σου πολυθρόνα, είναι δύο από τα πράγματα που σε χαλαρώνουν περισσότερο στο καθιστικό σου.

  • Φώτισε τον αγαπημένο σου πίνακα και τα σκοτεινά σημεία στο σαλόνι σου με ιδέες για φωτιστικά σαλονιού και επίλεξε τον ιδανικό φωτισμό για διάβασμα.
  • Μετάτρεψε το καθιστικό σου ανάλογα με τις επιθυμίες σου για διαφορετικό φωτισμό, αυξομειώνοντας την ένταση και ρυθμίζοντας τους χρονοδιακόπτες, ώστε να λειτουργεί με βάση το πρόγραμμα σου.

PH142663_lowres

Υπνοδωμάτιο

Η κρεβατοκάμαρά σου θέλεις να σου δημιουργεί το αίσθημα της χαλάρωσης και της ηρεμίας.

  • Ξεκίνα την ημέρα σου με ζωντάνια και ενέργεια, ρυθμίζοντας ένα χρονοδιακόπτη – ξυπνητήρι για να σε ξυπνάει, όπως ο ήλιος.
  • Λίγο πριν τον ύπνο, άφησε το σώμα σου να χαλαρώσει με ένα θερμό φωτισμό που θα σε ηρεμήσει.

Μπορείς να ανανεώσεις δραστικά το χώρο σου και ταυτόχρονα να εξοικονομήσεις ενέργεια και χρήματα, αντικαθιστώντας όλους τους λαμπτήρες του σπιτιού σου με λαμπτήρες LED. Με διάρκεια ζωής μέχρι και είκοσι χρόνια, δε θα χρειαστείς ποτέ ξανά εκείνο το συρτάρι που χρησιμοποιούσες για να αποθηκεύεις ανταλλακτικούς λαμπτήρες. Κάνε το σπίτι σου πιο φωτεινό και ενεργειακά πιο αποδοτικό επιλέγοντας το σωστό φωτισμό που θα μεταμορφώσει τη διάθεσή σου.