Με την έλευση της οικονομικής κρίσης, μεταξύ εκείνων που μέτρησαν «πληγές» στην κίνηση των πελατών ήταν και τα εστιατόρια.
Σε μία προσπάθεια να βρουν μια σανίδα σωτηρία, τα εστιατόρια έχουν αρχίσει πλέον να υιοθετούν τακτικές που είναι ήδη αγαπητές στο εξωτερικό και ενισχύουν την πελατεία.
Εκτός από τα μενού και τις προσφορές, το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε ελληνικά εστιατόρια οι επιγραφές «byow» δηλαδή bring your own wine (φέρε το δικό σου κρασί).
Οι εστιάτορες καλούν τους πελάτες τους να φέρουν το δικό τους μπουκάλι κρασί, γλιτώνοντας έτσι ένα ποσό που, συνήθως, είναι σημαντικό.
Οι πελάτες χρεώνονται μόνο 3 -5 ευρώ, για την ψύξη και το σερβίρισμα του κρασιού.
Όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», την ιδέα έχουν αγκαλιάσει μέχρι στιγμής λίγα εστιατόρια, όμως η τάση φαίνεται πως έχει πολλούς οπαδούς και αναμένεται να διαδοθεί.