Σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό, έχουν προγραμματισμένη για τις 13:00 πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετέχουν τόσο δάσκαλοι και καθηγητές όσο και φοιτητές.

Παράλληλα, έχουν προκηρυχθεί τρίωρες στάσεις εργασίας από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και τις ΕΛΜΕ – Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κινητοποίηση δίνουν το «παρών» εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα, καθώς πολλοί από αυτούς έφτασαν στην Αθήνα λεωφορεία για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι να γίνουν άμεσα μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και καμία απόλυση συμβασιούχου, άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων και άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μια σειρά από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, θέτοντας ως αιχμή των αιτημάτων τους το ζήτημα της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

IMG_1956 IMG_1955IMG_1959 IMG_1960 IMG_1958 IMG_1957 IMG_1953IMG_1952 IMG_1954

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος